Zelda

Kedves család, rokonság, barátok és az érdeklődő ismerősök. Elsősorban nektek hoztam létre ezt az oldalt, hogy nyomon tudjátok követni mi van velünk, de talán azoknak is segítségére lehet, akik ugyanígy mint mi májtranszplantáción fognak átesni Essenben. Szeretném kihagyni az érzelmeket és csak a történésekről beszámolni. Aki átélte az tudja milyen, aki nem élte át annak nem is kell tudni.

Címkék

Friss topikok

  • Zsuzsanna Kelcz Miguel: Helloooo!! Latom minden a legnagyobb rendben; mar kezdtem aggodni(csorgettem a telcsidet és sms-t... (2013.05.20. 08:32) Itthon
  • Siposné Kohány Andrea: Örülök, hogy a nehezén túl vagytok, és hogy haza tudtatok jönni!Nagy dolgon vagytok túl!További gy... (2013.04.12. 17:18) megyünk hazaaaaaaa!!! Juhééééé!!!
  • gitta11: De édesek;))))) (2013.04.07. 18:19) Nórival
  • gitta11: Jajjj nagyon örülök!! Nori- Zelda kompozíció: az angyalok mindig rátalálnak egymásra;) (2013.04.07. 18:13) jó hírek
  • gitta11: ugyanazt tudnäm irni amit csilla. zelda gyönyörüsegtöl be vagyok äjulva. (2013.03.31. 13:26) helyzet 5 héttel a műtét után

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

egy hét orrszonda nélkül

2013.03.17. 20:35 :: sziltoth

k2_1_030_1363548936.jpg_320x240

Nagyon nehéz héten vagyunk túl, ezért sem írtam már pár napja magunkról... Pont ma egy hete, hogy Zeldának kivették a szondát az orrából. Nem akart enni, inni, ami komoly aggodamakat ébresztett bennünk. Volt olyan nap, amikor összesen 1,5 dl vizet ivott meg és 60 g joghurtot. Ez volt az egyik nehézség, a másik, hogy a gyógyszermegvonásoktól komoly dührohamai voltak (mostmár alig, naponta talán egyszer ha előfordul). Ez leírhatatlan, semmit nem tudunk tenni ilyenkor csak kétségbeesve, tehetetlenül nézzük végig míg megnyugszik. Ha próbálunk valamit tenni csak fokozódik a roham. Átöleljük, fölemeljük hogy érezze mennyire szeretjük hogy hamarabb megnyugodjon, de harap, csapkod, ha semmi nem kerül a keze ügyébe, akkor saját magát harapja... Csilla barátnőm fogalmazta meg jól: mintha megszállná az ördög és nem ömaga lenne (mert Petrának a kislányának is ugyanilyen rohamai voltak a gyógyszermegvonásoktól annó, és ő is pont 3 éves volt)... áh itt be is fejezem... szerencsére már alig fordul elő. Minden korosztálynak megvannak a maga nehézségei, Zelda már elég erős volt a műtéthez, minden jól sikerült, viszont mivel 3 éves lelkileg nagyon megviseli, másképp hat rá a gyógyszermegvonás mint egy babára. Mindent felfog, de már eléggé elfáradt ahhoz hogy megértse... én viszont megértem őt. 

Aminek viszont nagyon örülhetünk, hogy a májacskájával minden rendben van :)

Én még mindig kórházban, a cső még mindig a hasamban, 46 kiló vagyok és a 6. szobatársamat kaptam meg pénteken (2 ágyasak a szobák). Már 2x volt nálam szociális nővér beszélgetni, mivel nagyon rég kórházban vagyok távol az otthonomtól (szerdán lesz 4 hete). Ő nagyon meglepődött milyen jól viselem. Hát most mit tudok csinálni? Ha sírok és kikészülök kinek lesz jobb? Zeldának nem arra van szüksége hogy sírni lásson. Így se könnyű, nemhogy úgy... De már nincsenek fájdalmaim, a cső kellemetlenségeit kivéve, de az semmi. Enni is ehetek és eszek is, az ebéd a nap csúcspontja és jól is főznek :) Úgy néznek ki a napjaim, hogy reggeli után "rohanok" Zeldához, ebédelni megyek csak vissza 20 percre és legalább este 9-ig ott vagyok velük, így Lacus is el tud menni aludni a Ronald házba. Ja igen, már Zelda is kijöhet a Ronald házba, most is itt vagyunk, este 7 körül kell csak visszaindulnunk :) Tudunk mosni, főzni vmi gyorsat, szóval sokkal jobb már minden. Az a terv velem, hogy jövő héten elzárják a csövet és kipróbálják hogy alakulok, ha minden OK, akkor ki is veszik :) Már beindult az emésztésem magától (3 hétig csak gyógyszerrel működött), ha vmi olyat eszek amit nem tud megemészteni a gyomrom akkor csak az az étel nem megy át rajta a többit megemészti. Mikor visszakerültem a kórházba hatalmasra nőtt a gyomrom mert egy korty víz nem ment át rajta. Szóval mindezekből következtetve sokkal jobban vagyok, alig jön ki valami a csövön is, én nagyon bízom benne hogy mostmár rendbe jövök végleg :)

Zelda tegnap óta mérhető mennyiségeket eszik, iszik, ma egyenesen jobb az étvágya mint a műtét előtt. Meg is nyugodtunk Lacussal, ezért is van kedvem írni :)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zelda.blog.hu/api/trackback/id/tr375139445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siposné Kohány Andrea 2013.03.17. 21:13:27

Az nagyon jó, hogy Zelda is így jobban van! Te valóban nagyon lefogytál, és remélem tényleg jobban vagy, és a te egészséged is egyenesbe jön! Láttam FB-n hogy a Csilla milyen gyönyörű egérkét küld Zeldának! Ez majd segíti a gyógyulását, és a tiédet is, hiszen gondolom sok-sok pozitív energiát és szeretetet is küld vele! Azt sokan küldenek nektek, akik olvassák ezt az oldalt, hiszen mindenki értetek szorít!

Csilla Páczai 2013.03.18. 14:53:22

Nagyon örülök,hogy ilyen pozitív híreket olvashatok itt! Zelda olyan a képen,mintha mi sem történt volna! A gyerekek fantasztikusak,ez tuti!Erősek,és hamar regenerálódnak!Eszik is,iszik is..most már minden sínen van!Te valóban sovány vagy!!A beszélgetésünk után én megnyugodtam,mert olyan erő jött át,hogy tudom,te is hamar fel fogsz most már épülni!Millió puszi!

Zsuzsanna Kelcz Miguel 2013.03.18. 15:23:42

Kistundér, nagytundér...de jo latni Titeket igy egyutt!! Valoban ahogy Csilla irta, "mintha mi sem tortént volna".
Lattam én is az egérkét, nagyon aranyos; Zelda tuti oda les érte:-)
Sok-sok gyogyito-biztato puszit kuldunk Nektek.
Zsuzsiék
süti beállítások módosítása