Zelda

Kedves család, rokonság, barátok és az érdeklődő ismerősök. Elsősorban nektek hoztam létre ezt az oldalt, hogy nyomon tudjátok követni mi van velünk, de talán azoknak is segítségére lehet, akik ugyanígy mint mi májtranszplantáción fognak átesni Essenben. Szeretném kihagyni az érzelmeket és csak a történésekről beszámolni. Aki átélte az tudja milyen, aki nem élte át annak nem is kell tudni.

Címkék

Friss topikok

  • Zsuzsanna Kelcz Miguel: Helloooo!! Latom minden a legnagyobb rendben; mar kezdtem aggodni(csorgettem a telcsidet és sms-t... (2013.05.20. 08:32) Itthon
  • Siposné Kohány Andrea: Örülök, hogy a nehezén túl vagytok, és hogy haza tudtatok jönni!Nagy dolgon vagytok túl!További gy... (2013.04.12. 17:18) megyünk hazaaaaaaa!!! Juhééééé!!!
  • gitta11: De édesek;))))) (2013.04.07. 18:19) Nórival
  • gitta11: Jajjj nagyon örülök!! Nori- Zelda kompozíció: az angyalok mindig rátalálnak egymásra;) (2013.04.07. 18:13) jó hírek
  • gitta11: ugyanazt tudnäm irni amit csilla. zelda gyönyörüsegtöl be vagyok äjulva. (2013.03.31. 13:26) helyzet 5 héttel a műtét után

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Véget ért a kivizsgálás

2013.02.07. 18:51 :: sziltoth

Szerda:

Reggelre hatalmas hó  esett, fehérbe borult minden.  Olyan mértékű havazás volt, hogy repülőjáratokat mondtak le. Egy ma érkező magyar család gépe sem indult, kisebb kerülővel értek ide később.  Fél  10-re mentem a Frauenklinikre, ahol megvolt az utolsó vizsgálatom is (nőgyógyászati), itt is rendben volt minden, teljesen egészséges vagyok J. Délutánra már erőteljesen olvadni kezdett a hó. Elég szeszélyes erre az időjárás. Délután már csak egy jelenésünk volt a kórházban, az aneszteziológusnál, aki megvizsgált Zeldát és engem amennyire neki kell, majd elmondta amit ilyenkor kell és aláírtuk a papírokat.

Csütörtök:

Délelőtt beszéltünk Máthé doktorral, aki engem fog műteni. A kötelező tájékoztatásokon felül sok bíztató dolgot mondott, nagyon örülök hogy ő műt. Azzal kezdte, hogy nagyon jók a kivizsgálásom eredményei, teljesen egészséges vagyok, mindent alaposan kivizsgáltak, az eredményeket alaposan átnézték, minden OK. Aztán lerajzolt egy májat és bejelölte, hogy mekkora darabot fognak az én májamból levágni, ami elegendő lesz Zeldának a súlya alapján. Ez kb 20-25%-át teszi ki az egész májamnak, egy embernek akár a mája 70%-át is el lehet távolítani, akkor is tökéletesen ellátja a feladatait, majd újra nő, nem ugyanolyan lesz a formája, de teljesen visszanő. A rehabilitáció 4-6 hónapot igénybe vesz, mert amíg a máj el nem éri a teljes méretét, addig a szervezet erre fog összpontosítani, így fáradékonyabbnak fogom érezni magam, de ez normális. Torontóban tanulta az élődonoros transzplantációt, ahol havi 6 műtétet csinált. Itt Essenben, az átlagnál jóval több élődonoros transzplantációt végeznek , így bár nem egy rutin műtétről beszélünk, de Európában ők a legrutinosabbak ebben. Megmutatta mekkora vágást fog metszeni rajtam, egy egészen kis vágást ejt a mellkas és a köldök között hosszanti irányban az utóbbi 20 műtétjét már mind így csinálta. Majd Zelda operációjáról beszélt, ott is lerajzolta a metszést, neki a Kassai műtét miatt egy mercedes jel formájú metszése lesz. Elmondta hogy nagy előny hogy Zelda már ekkora, bár 5 kg-os gyerekeken is sikeres műtéteket végeztek. Zeldát Paul professzor fogja műteni, neki van a legnagyobb tapasztalata a májtranszplantációban.  Aláírtuk a papírokat és végeztünk Máthé doktornál.

Utána átmentünk a gyermekklinikára Professzor Gernerhez, ő a transzplantációs kezelőorvosa Zeldának és Kathemann doktornő. Igazából már semmi újat nem tudott mondani, amit ne tudnánk, ő is megerősítette hogy Zeldánál minden rendben van, alaposan kivizsgálták, annyira rendben van hogy nem is kell hétfőn este (műtét előtt) befeküdnünk a kórházba, bár Tünde szerint ezt még ne vegyük készpénznek, mert Kathemann doktornő nem biztos hogy egyet ért ezzel. Amúgy Gerner prof nagyon aranyos, ez a megbeszélés csak beszélgetés volt inkább hogy nagyon szurkol nekünk és hogy Lackónak kemény dolga lesz rohangálni kettőnk között.

Négykor pedig jelenésem volt a transzplantációs klinikán az Etikai bizottság előtt. Mázlim volt hogy nem kellett taxiznom, mert itt helyben üléseztek.  Jött egy hivatalos tolmács is, volt egy ember aki legépelt minden elhangzott szót, a bizottság 3 professzorból állt. A lényege ennek a beszélgetésnek az volt, hogy kiszürjék nem szervkereskedelemről van szó, bár szülő gyerek kapcsolatnál ez tényleg csak formaság, de enélkül nem engedélyezik a transzplantációt.

Most itthon vagyunk, kitakarítottunk, kimostam mindent, szóval tényleg végeztünk mindennel, hétfőig semmi dolgunk, élvezzük a szabdságot, az a tervünk a hosszúhétvégénkre, hogy jó sokat pihenünk, ha jó idő lesz kirándulunk, szóval kikapcsolódunk amennyire csak lehet, hogy nagyon nagyon erősek legyünk. Ráadásul ma csütörtök van, ami azt jelenti, hogy ma önkéntesek sütnek főznek nekünk mindenféle jót, közös vacsora van az étkezőben. Ilyenkor gyönyörűen meg van terítve, gyertyák az asztalon, nekünk csak le kell ülni és kiszolgálnak minket mint egy étteremben. Szóval itt igazán megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy akik ide kényszerülnek azoknak valamivel könnyebb legyen.  KÖSZÖNJÜK!!!

Szólj hozzá!

Címkék: kivizsgálás

A bejegyzés trackback címe:

https://zelda.blog.hu/api/trackback/id/tr755068109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása