Zelda

Kedves család, rokonság, barátok és az érdeklődő ismerősök. Elsősorban nektek hoztam létre ezt az oldalt, hogy nyomon tudjátok követni mi van velünk, de talán azoknak is segítségére lehet, akik ugyanígy mint mi májtranszplantáción fognak átesni Essenben. Szeretném kihagyni az érzelmeket és csak a történésekről beszámolni. Aki átélte az tudja milyen, aki nem élte át annak nem is kell tudni.

Címkék

Friss topikok

  • Zsuzsanna Kelcz Miguel: Helloooo!! Latom minden a legnagyobb rendben; mar kezdtem aggodni(csorgettem a telcsidet és sms-t... (2013.05.20. 08:32) Itthon
  • Siposné Kohány Andrea: Örülök, hogy a nehezén túl vagytok, és hogy haza tudtatok jönni!Nagy dolgon vagytok túl!További gy... (2013.04.12. 17:18) megyünk hazaaaaaaa!!! Juhééééé!!!
  • gitta11: De édesek;))))) (2013.04.07. 18:19) Nórival
  • gitta11: Jajjj nagyon örülök!! Nori- Zelda kompozíció: az angyalok mindig rátalálnak egymásra;) (2013.04.07. 18:13) jó hírek
  • gitta11: ugyanazt tudnäm irni amit csilla. zelda gyönyörüsegtöl be vagyok äjulva. (2013.03.31. 13:26) helyzet 5 héttel a műtét után

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megérkeztünk Essenbe

2013.01.31. 14:00 :: sziltoth

2013 január 25-én déli 12 órára megérkeztünk Essenbe. A taxi a reptérről azonnal a kórházba vitt minket. Meglepetésünkre tiszta fehér volt minden, nagy hó várt.

Kórház

Leadtuk a papírokat S2-es nyomtatványok(OEP) ,zárójeletés angolul (I-es sz. Gyermekklinika Bp), igazolványok, stb. Nagyon hamar megérkezett a tolmácsunk is Tünde. Segített elintézni minden adminisztrációs ügyet, majd bemutatott minket Prof. Gernernek, akivel egy beszélgetés következett Tünde segítségével. Elmondta mi fog történni velünk a következő hetekben, először Zeldát vizsgálják ki, ami alig pár nap alatt le is fog zajlani, mert minden egy épületben történik és hamar kapunk időpontokat a különböző vizsgálatokra. A mi kivizsgálásunk is elkezdődik, de mivel ez több helyszínen történik, bonyolultabb az időpontkérés, kb 2-3 hetet vesz igénybe, tehát előreláthatólag a műtét 2-3 hét múlva lesz. Az utókezelés 2-3 hónap. Mivel velem (anya) azonos Zelda vércsoportja velem kezdik a kivizsgálást és ha nálam mindent rendben találnak apához nem is kezdenek hozzá, tehát ebben az esetben én leszek a donor. 

Ezután el is kezdték Zelda vizsgálatait. Egy nővér megmérte a súlyát, magasságát, fejkörfogatát, vérnyomását. Majd jött egy doktornő, aki megvizsgálta: meghallgatta, pocakját megkopogtatta, megnézte a fülét, szemét, torkát, járását, majd beültettek egy branült, ami annyiban különbözik az otthonitól, hogy egy kb. 20 cm-s kis csövet hagynak, amiből később nagyon egyszerűen és fájdalommentesen lehet levenni a vért. Amit a beültetés után azonnal le is vettek. Rengeteg fecskendőnyi vért, nem tudtuk megszámolni mennyit 10-nél több volt. Ezután kaptunk egy szobát, a 101-eset (volt egy török kislány szobatársunk, Sila), megérkezett Zelda ebédje is (3 fogásos, salátával, öntettel, desszerttel).

Essenben 1. hét 013.jpg

ezt a szobát kaptuk, felírták Zelda nevét az ajtóra

 

Essenben 1. hét 014.jpg

Essenben 1. hét 024.jpg

várakozás közben elaludt :)

A nővérek nagyon kedvesek, beszélnek angolul, ami megkönnyíti a kommunikációt.  Ezután megkaptuk a gyógyszereket, a régin változtattak egy picit, Maltofert elvették, az E és A vitamin adagot felemelték, illetve azonnal kaptunk gyógyszert a viszketésre (2 hónap szenvedés után, hurrá). 

 Ronald McDonald Ház

Fogtuk a bőröndjeinket és Tünde átkísért minket a szálláshelyünkre. Meseszép, de erről majd inkább a képek meséljenek. Itt szintén mindenféle adminisztrációs dolog következett, a kulcsért 30 euro kauciót kellett fizetnünk, a szállás napi 20 euro, amit hetente hétfőnként utólag kell fizetni. A németeknek ez ingyenes, nekünk az OEP ezt már nem fedezi. Ez kb 180.000 Ft/hó + a kaja. Viszont van üdítő, kávé, korlátlan mennyiségben. A szobákat mindenki maga takarítja, tisztítószereket adnak hozzá, mosó- szárítógép van, mosószert is kapunk, öblítőt már nem. A konyhában mindenkinek van egy fiókja, polca a spájzban, hűtőben és fagyasztóban szobaszámmal ellátva így nem nyúl hozzá senki. Mosogatógép van és mindennel felszerelt konyha, amit naponta más más család takarít. A ház többi részének takarítását külön személyzet végzi. A 9-es szobát kaptuk.

havas.jpg

A Ronald  McDonald's ház, ilyen szép nagy hó volt mikor megjöttünk

Rajtunk kívül még 3 magyar család van a McDonalds házban, szintén májátültetésre várva (illetve Jázminék már egy hete túl vannak rajta, Borbáláék kedden következnek, Benedekék donorra várnak november óta). A házban 17 szoba van és velünk együtt már teltház. A németek kedvesek, segítőkészek.Van egy német önkéntes házaspár, akik időnként bevásárolnak ennivalóból a magyar családoknak, ez pont a mai napra esett. Nagyon szerencsések vagyunk, mert éhesek voltunk, azt sem tudtuk hol van bolt... szóval jól jött a segítség. Zelda kapott új játékokat is tőlük. Bár addigra már nagyon boldog volt, mert ahogy betettük ide a lábunkat bevetette magát a ház kinderparadicsomába, azóta is nehéz onnan elcsábítani.

Ennyi történt pénteken, az első napon.

1 komment

Címkék: érkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://zelda.blog.hu/api/trackback/id/tr845055005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gitta11 2013.02.09. 22:05:08

...azert nem kaptok öblitöt (bär gondolom ez lenyegtelen), mert lehet bär kapni, annyira nem szeretik hasznälni...sokan ugy tartjäk: haszontalan kemiai anyag.lehet.de illatos:)
süti beállítások módosítása